Je eigen Sensorisch Speelpakket samenstellen

Ben je nieuw in de magische wereld van sensorisch spel of is het uitdagend om zelf je weg te zoeken in ons sensorisch aanbod? Dan is dit stappenplan de oplossing voor jou!

Via dit stappenplan kan je overzichtelijk en stap voor stap je eigen sensorisch speelpakket samenstellen. Je kan dit doen door op gevoel speelschatten in je winkelwagentje of aan je verlanglijstje toe te voegen OF je kan vanaf stap 1 volledig in thema denken. 

Is je Kleine Matroos bijvoorbeeld ondersteboven van Dinosaurussen? Hou hier dan vanaf stap 1 rekening mee door bijvoorbeeld voor Magical Sand, Dino Speeldeeg of een Groene Speelmix te gaan! In stap 3 kan je dan eventueel voor onze Dino Rolstok, Dino Steker en Dino Stempels gaan. Om dan in stap 4 af te ronden met onze Speelstenen Botten of Speelset Prehistorische Tanden.

W.A.U.W.

Stap 1: Kies je Basismateriaal

Welk sensorisch basismateriaal wil jij graag in huis halen voor je Kleine Matroos?

Wij hebben 3 verschillende opties aan boord: Magical Sand (kinetisch zand), Speeldeeg (klei) of Speelmixen (speelmaïs, speelparels en speelrijst)

Stap 2: Presentatie

Waarin of waarop ga je het sensorisch spel aanbieden?

Koos jij voor Magical Sand of een Speelmix?

Dan raadt ik je onze Speelbak aan. Hierin kan je Kleine Matroos heerlijk aan ontprikkelend sensorisch spel doen met deze basismaterialen. Dankzij onze prachtige speelbak mét deksel blijft het Magical Sand of de Speelmix (zoveel mogelijk) in de speelbak terwijl je Kleine Matroos overzichtelijk kan spelen. Het voordeel hiervan is dat na het spelen het deksel erop kan en je de speelbak netjes kan opbergen. Magical Sand en Speelmixen kunnen jaar in, jaar uit in de speelbak blijven zitten aangezien deze materialen niet uitdrogen of slecht worden.

Koos jij voor Speeldeeg?

Dan raadt ik je ons Groot Knutselbord aan of onze Speelbak. Persoonlijk vind ik ons Groot Knutselbord handiger voor speeldeeg omdat er meer ruimte is om te rollen, stempelen en uitsteken. Ons Groot Knutselbord kan je ook gebruiken om op te knutselen, tekenen, verven en is een ware schat in zowel creatief als sensorisch spel!

Stap 3: Tools

Koos jij voor Magical Sand of Speeldeeg?

Heel veel tools zijn zowel inzetbaar voor Magical Sand als voor Speeldeeg. Rolstokken, Stekers en Stempelsets zijn allemaal geschikt voor beide basismaterialen. Daardoor is het interessant om beide basismaterialen in huis te hebben zodat je kan afwisselen maar wel alsnog dezelfde tools kan gebruiken.

UITZONDERING: Speelbakjes zijn fantastisch i.c.m. Magical Sand, maar niet i.c.m. Speeldeeg. Denk maar aan zandkastelen bouwen met Magical Sand of koekjes bakken en pizza serveren. Daarom staan de speelbakjes voor Magical Sand apart onderverdeeld, deze speelbakjes staan uiteraard ook allemaal tussen de tools voor speelmixen.

Koos jij voor een Speelmix?

Dan zijn Bakjes, Pincets, Schepjes en Zeefjes helemaal het einde voor in je speelbak! Daarmee kan je kleine matroos aan het graven, roeren, scheppen, sorteren en zeven.

Stap 4: Accessoires 

Sensorisch spel kan je nog meer verrijken door prachtige accessoires, loose parts en speelsets toe te voegen!

Denk bijvoorbeeld aan (hars)edelstenen in Magical Sand of in een Speelmix! Die kan je Kleine Matroos dan opgraven of sorteren in speelbakjes. Of wat dacht je van houten of wolvilten balletjes in de mooiste kleuren? Die kan je Kleine Matroos sorteren in speelbakjes, er patronen mee creëren en er zelfs mee leren tellen.

Het inzetten van kegelpoppetjes (of kleine mensen), dieren en bomen is bij elk basismateriaal waardevol aangezien je Kleine Matroos er vanzelf klein wereldspel van gaat maken.

& dan nu, heerlijk ontprikkelen met die prachtige sensorische speelschatten!