Dit zijn wij ♡

Kapitein Stenn en Mama Debbora

a.k.a.

Zoon en Mama

Hoewel Kapitein Stenn aan roer van 't Speelschip staat (en ook thuis de Kapitein is), is Mama Debbora (ik dus) het brein en de warme handen achter de schermen van 't Speelschip.

Ik mag mij sinds 22 juni 2021 mama noemen van mijn kleine Kapitein. Na een pittige zwangerschap en snelle maar heftige bevalling had ik mijn grote liefde eindelijk in mijn armen. 3,415 kg en 50 cm aan geluk, YES IK BEN MAMA!

Al snel bleek ik een heel andere mama te zijn dan ik had verwacht. Ik ben een echte geitenwollensokkenmama (wat ik absoluut positief bedoel, hoera aan mijn mede sokken!). Ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen waardoor ik nog altijd borstvoeding geef, wij elke nacht samen in het grote papa-Kapitein-mama bed slapen en Stenn de wereld vrij mag ontdekken op zijn eigen tempo. Met andere woorden: Stenn IS de Kapitein die aan het roer van zijn (en mijn) leven staat. 

Ik ben grote fan van de Montessori visie en probeer Stenn zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden. Wij hebben daarom een open kast met speelgoed zodat hij zelf kan kiezen waarmee hij speelt. Zo viel het mij al snel op dat hij neutraal en vooral houten speelgoed verkoos boven plastic speelgoed met veel lichtjes en muziek. Speelgoed waar hij écht mee kan spelen, open einde speelgoed met duizend-en-één mogelijkheden in plaats van speelgoed met maar één doel (bv. op een knopje duwen om muziek te horen). Door Stenn te observeren tijdens het spelen en uren online te zoeken naar speeltips, unieke producten en duurzaam speelgoed is mijn passie voor bewust speelgoed ontstaan.

Toen Stenn zes maanden oud was werd mijn eigen mama ziek, mijn rots in de branding en Stenn zijn omaatje. Drie maanden later is ze overleden en sindsdien vaar ik door woelige wateren. Op korte tijd zelf mama worden en mijn eigen mama verliezen heeft mijn kijk op de wereld veranderd. Ik wil niet meer achteloos de richting van het oude bekende volgen, ik probeer nu mijn hart te volgen en nieuwe wateren te verkennen.

Daarom waag ik een sprong in het diepe met dit webschip vol bewust speelgoed. Mijn hart slaat sneller als ik me inbeeld hoe jullie kleine matrozen eindeloos veel speelplezier beleven aan onze unieke speelschatten. Duurzaam en veilig speelgoed dat zacht is voor onze planeet en generaties lang meegaat. Ik ben zo benieuwd naar de toekomst van 't Speelschip, maar ik geloof erin dat passie en ambitie een mens ver kan brengen.

Bij deze heet ik jullie nogmaals van harte welkom aan boord van 't Speelschip! 

Bedankt om voor bewust speelgoed te kiezen.
Bedankt om voor ons te kiezen.

Veel liefs,

Kapitein Stenn en Mama Debbora ♡