Merken

't Speelschip heeft enkel zorgvuldig uitgezochte speelschatten aan boord die handgemaakt, duurzaam, biologisch en ecologisch zijn. Merken waar wij zelf enorm in geloven en 100% achter staan. Wij kijken niet naar populariteit en hoge doorverkoopscijfers. Wij zoeken naar merken die aan onze ankerwaarden voldoen en volgen hierbij ons buikgevoel. Wij willen anders zijn, wij durven eruit springen en uniek zijn, altijd en overal.

DREGENO 🇩🇪

Dregeno is geen merk op zich maar een depot voor houtsnijkunst gelegen in het dorp Seiffen in het Ertsgebergte in Duitsland. Het depot is ontstaan in 1919 nadat speelgoedmakers samen sterker wouden staan en de handen ineen sloegen. Ondertussen zijn ongeveer 130 ambachtslieden uit het Ertsgebergte aangesloten bij hun. Dregeno staat dus voor origineel Ertsgebergte handwerk met een eeuwenlange traditie. Hun producten maken deel uit van onze Sensorische Themakits.

EGMONT TOYS 🇧🇪

Egmont Toys creëert traditioneel speelgoed in België sinds 1994. Het ontwerpen gebeurt intern door vaste ontwerpster Gaëtane Lannoy. Het beginpunt is meestal een originele tekening (met potlood, verf en papier). Ieder ontwerp wordt met de hand geschilderd en dat geeft een trendy vintage look, typisch voor Egmont Toys. Hun focus ligt op de leeftijdsgroep 0 tot 10 jaar, met als doel originele en artisanale creaties van hoge kwaliteit aan redelijke prijzen verdelen via een netwerk van gespecialiseerde winkels die dezelfde passie voor speelgoed delen. De speelwaarde en het educatief karakter is een belangrijk aspect bij het ontwikkelen van nieuw speelgoed. Het objectief hierin is om al spelend een kind te stimuleren en te helpen in zijn ontwikkeling.

Egmont Toys heeft ook veel aandacht voor het milieu en vermijdt luchtvracht. Orders van klanten worden verpakt in gerecycleerd karton en ze werken met gerecycleerde euro paletten. Naast het feit dat ze lid zijn van de recyclage organisaties FOST+ en VALIPAC, proberen ze voor hun speelgoed materialen te kiezen met de kleinst mogelijke impact op het milieu. Zo worden hun doudous verpakt in zijdepapier en doosjes van gerecycleerd karton. De meerderheid van hun medewerkers komt naar het werk met de fiets, en hun nieuwste project is een grote installatie van zonnepanelen op hun dak van 3000m².

ENROSCA 🇪🇸

Enrosca betekent schroef en is een klein Spaans bedrijf in Barcelona dat is ontstaan uit liefde voor vakmanschap, natuurlijke materialen en de speelwereld van kinderen. Zij maken eenvoudig maar veelzijdig speelgoed dat geïnspireerd is op de pedagogische lijnen Montessori, Pikler, Waldorf en Hengstenberg. Creativiteit en vrij spel staat centraal in hun ontwerpen. Alle producten zijn handgemaakt waardoor elk stuk uniek is. Ze proberen zoveel mogelijk gecertificeerd resthout van andere bedrijven te gebruiken. Natuurlijk en ecologisch met gecertificeerde afwerkingen, niet giftig en biologisch afbreekbaar. 

 
Verder zetten zij zich in voor projecten om werkplekken te helpen creëren voor mensen in achtergestelde sociale situaties. Zij streven ernaar om de arbeidscapaciteit, veiligheid en autonomie van mensen met een achterstand op verschillende gebieden te vergroten. Hun doel is om de werkomgeving te vermenselijken. Wij zijn dan ook heel trots dat wij dit merk aan boord hebben van 't Speelschip.

FULL OF YOGA 🇧🇪

Full of Yoga wordt gerund door bezige bij Liesbeth uit België. Zij is mama, yogadocent, ergotherapeut en leerkracht. Haar missie is yoga toegankelijk maken op een down to earth manier. Zo gaan kinderen krachtig en bewust in hun schoenen staan en groeien ze op tot zelfzekere individuen. Verder wil zij ook de connectie tussen ouder en kind versterken op een leuke en verbindende manier. Yoga en tekenen zijn haar passies die zij combineert tot het illustreren van yogakaarten.

 

GRENNN 🇳🇱

Grennn is het Nederlandse merk van Melanie en Jonathan. Melanie heeft een achtergrond als Illustrator en komt vaak met de creatieve ideeën, Jonathan is degene die zich bezighoudt met het productieproces en de technische kant van wat zij doen. In 2019 werden zij trotse ouders van Boaz en gingen, zoals vele ouders, op zoek naar speelgoed voor hun zoon. Ze waren specifiek op zoek naar creatief en sensomotorisch speelgoed waar Boaz mee aan de slag zou kunnen gaan, maar ze konden niet vinden wat ze zochten. De kwaliteit van de producten was niet zoals zij wilden en het speelgoed dat op de markt was, paste niet bij hun visie. Op dat moment kwamen ze op het punt dat ze dachten: 'Waarom gaan we het niet zelf bedenken en produceren?' En zo geschiedde. Ze zijn creatief speelgoed gaan ontwerpen dat aansluit bij hun visie: kinderen zelf laten ontdekken door middel van spel, het ontwikkelen van sensomotorisch speelgoed. Duurzaamheid en open ended spel staan hierbij altijd centraal en ze zorgen er met hun producten voor dat de belevingswereld van het kind gestimuleerd wordt. 

HAGELENS 🇩🇰

Hagelens is het Deens merk van Camilla, die twee dochters heeft, Filuca en Aviaya. Zij vindt dat het geavanceerde speelgoed van vandaag de creativiteit en verbeeldingskracht bij kinderen duidelijk verlaagd. Daarom is zij ervan overtuigd dat kinderen eenvoudig speelgoed nodig hebben waarbij ze hun fantasie en verbeeldingskracht moeten gebruiken. Daarom ontwerpt zij eenvoudige tools en speelgoed die kinderen motiveren om out of the box te denken. Voor haar is er niets belangrijker dan het creëren van een magisch universum voor kinderen. Een universum waar verbeelding kan bloeien en prachtige dingen kan bereiken.

HONEYSTICKS 🇳🇿

Honeysticks is een Nieuw-Zeelands familiebedrijf. Een partnerschap tussen twee gezinnen die een reeks producten tot leven brengen die gemaakt worden om kinderen een natuurlijk assortiment creatieve producten aan te bieden. Luke (en kleine Harpa) runt het bedrijf en heeft een passie voor duurzaamheid en het verlangen om een klein stukje Nieuw-Zeelandse creativiteit naar de wereld te brengen. Claire, Will en hun stam van 4 meisjes zijn de perfecte testpersonen. Will werkt samen met Luke om het bedrijf zowel lokaal als wereldwijd te beheren en te laten groeien. Dit gezin is altijd op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Samen ontwikkelen zij handgemaakte, natuurlijke en niet-giftige krijtjes van soja- en bijenwas en kleurboeken van gerecycleerd papier. 

  

HUPPATEE 🇧🇪

Huppatee is Belgisch en het merk van mede-mama en kleine ondernemer Jessie. Zij is verder ook grafisch vormgever bij een kinderboeken uitgeverij. Haar prachtige geïllustreerde en handgemaakte educatieve kaartensets hebben wij met veel trots aan boord van 't Speelschip!

IN A FLASHCARD 🇳🇱

Moeiteloos moederschap boordevol plezier

team1

Jodie is het creatieve brein achter de In A Flash-methode. Ze verdeelt haar tijd tussen het uitzoeken van de nieuwste thema’s om de interesse van kleintjes te prikkelen en het creëren van content om moeders zoals jij te inspireren. Ze staat aan het roer van een onstuimig schip vol met twee kinderen en vijf kippen (echte Houdini’s die om de haverklap op straat te vinden zijn).

team2

Nancy is het genie achter onze socialmediastrategie, onze branding en ons design. Zij maakt de prachtige dynamische afbeeldingen die goed laten zien waar Printed Preschool en de In A Flash-methode voor staan. Deze creatieveling heeft twee prachtige dochters en een schattige dwergkees, Luna.

team3

Priscilla is de webdesigner achter onze magisch mooie website. Ze is een creatieve allrounder die onze kaarten met veel passie ontwerpt. Als geen ander weet zij de In A Flash-methode op papier uit te drukken. Daarnaast is ze de trotse mama van drie lieve meisjes (de 3 E’s!).

De flashkaarten worden gedrukt op prachtig BioTop-papier, dit is FSC-gecertificeerd en bevat geen chloor of optische witmakers.

INVITATION TO IMAGINE 🇳🇱

Invitation to Imagine (The Home of Dutch Dough) is het merk van mama Julie die gepassioneerd is over het leuk maken van leren. Zij is gespecialiseerd in fantasierijk en zintuiglijk spel. Meer dan ooit is zij ervan overtuigd dat kinderen onder een onaanvaardbare druk staan om te presteren. Kinderen zijn op zoek naar extra stimulansen van de buitenwereld en verliezen het vermogen om te spelen met hun verbeeldingskracht en fantasie. Zo ontstond 'Invitation to Imagine' wat 'uitnodiging tot verbeelding' betekend. 

Julie vond in de winkel gekocht speeldeeg best moeilijk manipuleerbaar voor kleine handjes, ze wist nooit wat erin zat en het had geen aangename geur. Nu maakt ze zelf prachtig en heerlijk ruikend speeldeeg van natuurlijke ingrediënten. Er worden essentiële oliën en kokosolie gebruikt in het kneedproces, dit zorgt niet enkel voor heerlijke geuren maar ook voor zacht speeldeeg én zachte handjes na het spelen.

KIDDI 🇳🇱

Kiddi wordt gerund door Marijke, een Nederlandse mama van drie kinderen. Zij maakt unieke, hippe en speelse houten items voor baby's en kinderen. Al haar producten zijn handgemaakte eigen ontwerpen. De inspiratie voor haar creatieve ideeën heeft ze aan haar kinderen te danken. Onbewerkt berken- en beukenhout is haar favoriete materiaal om mee te werken, dit omdat ze het prachtig vindt dat de tekeningen in het hout zichtbaar blijven waardoor elk stuk uniek is. Zij werkt haar producten af met hardwaxolie met het kindveilig keurmerk EN-71. 

KIESKLEURIG 🇳🇱

Kieskleurig is het inclusieve Nederlandse merk van Christina Rosalia, ondernemer, digitaal vormgever, illustrator en moeder. Met Kieskleurig wil zij Kleine Matrozen omringen met diversiteit door middel van educatieve en inclusieve producten om Kleine Matrozen al spelenderwijs en vol zelfvertrouwen te laten opgroeien. 

Toen Christina mama werd zocht zij naar kinderboeken, speelgoed, kleurplaten etc. met voorbeelden waarin haar dochter zichzelf kon herkennen. Wat zij tegenkwam is ze als tips gaan delen via Instagram en wat ze niet kon vinden is ze gewoon zelf gaan maken! Haar missie is allerlei stereotypen in onze samenleving doorbreken en diversiteit de norm maken! 

KIND REBEL 🇳🇱 

Kind Rebel is het Nederlands social kidslabel van Anne. Als klein meisje schreef zij al brieven voor Amnesty International. Later in haar studententijd startte zij 'Bloemen Voor' waar ze samen met vrijwilligers bloemen aan vreemden gaf. Onder andere de Volkskrant en LINDA nieuws deelde haar initiatief en in totaal gaven zij duizenden bloemen. Na de geboorte van haar eerste zoon Sol ontstond Kind Rebel, omdat ze niet alleen liefdevolle verhalen aan haar zoontjes wilt vertellen, maar aan ieder kind! 

Kind Rebel is uniek, eigenwijs en lief voor mens en milieu. Zij vertellen liefdevolle en maatschappelijke verhalen met een rebels randje door middel van kinderkleding en accessoires. Het verhaal achter deze producten kan gelezen worden in het bijbehorende Kind Rebel boek. Hun producten zijn bewust omdat ze niet seizoensgebonden zijn, eerlijk in Nederland worden gemaakt, reststoffen worden gebruikt om knuffels te maken en alles wordt verzonden in composteerbare materialen.

KITPAS

Kitpas is een merk wat onder andere bestaat uit hoogwaardig raam- en badkrijt dat gemaakt wordt in een sociaal bewuste omgeving in Japan. 70% van de werknemers heeft een verstandelijke beperking en de werkruimte is volledig aangepast aan de noden van de werknemers.

De krijtjes worden hoofdzakelijk gemaakt van rijstzemelenwas, wat een restproduct van rijst is. Alle krijtjes zijn non-toxic en allergeen-vrij. 

KRISTIN WEISS MANUFAKTUR 🇩🇪

Kristin Weiss Manufaktur is een Duits merk met handgemaakte babyproducten. Eenvoud en uitzonderlijke kwaliteit kenmerken haar prachtige producten. Kristin maakt onder andere bijtringen, rammelaars, speenkoorden en borstvoedingskettingen van natuurlijke materialen zoals siliconen en massief hout. Aan boord van ons webschip vindt je enkel houten producten. Wij kopen enkel producten waar wij zelf volledig achter staan en zijn een enorme voorstander van houten producten, zeker voor baby's! Waarom? Dat lees je bij de introductie van de collectie 'Mini Matrozen'. 

MEDINA MOOD 🇩🇪

Medina Mood is een Duits merk met prachtige handgemaakte items gemaakt van massief olijfhout en gesmeerd met plantaardige olie.

Zij maken niet bewust sensorische tools, maar eigenlijk specialiseren zij zich in keukentoebehoren. Wij kwamen dit merk tegen en vinden het echter de allermooiste sensorische tools die wij ooit zagen. De structuur en het patroon van dit massief olijfhout is fenomenaal en een ware streling voor het oog. 

Aangezien elk item handgemaakt is, is het uniek van vorm, kleur en patroon. Sommige items hebben een hele drukke houtnerf, waarbij andere er zelfs geen hebben. Olijfhout is wederom uniek als houtsoort.

MUSIKGLÜCK 🇩🇪 

MusikGlück is het Duitse kinderinstrumentenmerk van Florian, papa van twee dochters en muziektherapeut. Hij wil met MusikGlück een positieve voetafdruk achterlaten in onze wereld en al spelenderwijs de wereld van muziek openstellen voor kinderen en volwassenen. Veel volwassenen denken dat ze niet muzikaal zijn. Dit is ook de reden waarom muziek vaak wordt vermeden in het dagelijks leven met kinderen. Maar voor de positieve ontwikkeling van kinderen is dit een zeer belangrijke bouwsteen. Dit is waar MusikGlück om de hoek komt kijken. Zij ondersteunen u bij het integreren van eenvoudige muzikale middelen.

Hun muziekinstrumenten worden gemaakt in Duitsland van regionaal massief onbehandeld beukenhout. Het onbehandelde, gladde houten oppervlak voelt ongelooflijk natuurlijk en warm aan. De houten instrumenten zijn uiteraard vrij van chemische toevoegingen zodat kinderen veilig hun muzikale talenten kunnen ontdekken. MusikGlück is een ecologisch merk vanwege hun natuurlijke producten, verder is het ook nog eens een volledig plasticvrij bedrijf. 

NABBI BioBeads

NABBI BioBeads zijn biologisch afbreekbare strijkkralen en dus dé duurzame en veilige niet-giftige keuze voor jouw Kleine Matroos zijn kralenkunst! De strijkkralen én pegborden zijn gemaakt van biodolomer, wat een biologisch afbreekbaar product is op basis van raapzaadolie.

Biodolomer® is een volledig afbreekbaar en composteerbaar biomateriaal ontwikkeld door Gaia BioMaterials. Het is getest en goedgekeurd door het internationale testinstituut AIB-Vincotte om te voldoen aan de Europese norm EN 13432.

NABBI wordt in Zweden geproduceerd met Zweedse raapzaadolie en heeft de volgende belangrijkste kenmerken: het is biologisch afbreekbaar, voor 80% vermindert van CO2, het bevat geen microplastics, geen genetisch gemodificeerde organismen en het wordt gemaakt op basis van mineralen.

Het materiaal wordt geproduceerd in Helsingborg en de NABBI BioBeads zelf in een fabriek in Uppsala. De verpakkingen zijn gemaakt van papier en cellofaan (een cellulosefilm afkomstig uit het bos). De verpakking kan dus perfect gerecycleerd na gebruik.

OYUNCAK HOUSE 🇹🇷

Oyuncak House is een Turks merk met prachtig handgemaakt open ended en educatief houten speelgoed. Hun speelgoed wordt gemaakt van massief linde- en walnoothout en traditioneel gesmeerd met biologische oliën. 

PAPOOSE TOYS 🇦🇺

Papoose Toys is het Australisch merk van expatriate Duitse Renske. Het merk staat voor handgemaakt speelgoed van 100% natuurlijke materialen zoals hout , katoen en wol, gekleurd met natuurlijke kleurstoffen of voedselkleurstof en afgewerkt met natuurlijke oliën zoals kokosolie. Hun educatief en open einde speelgoed wordt gemaakt door ambachtslieden in India en Nepal die werken onder fair trade omstandigheden.

QTOYS 🇦🇺

Qtoys is gevestigd in Melbourne in Australië en produceert al meer dan 15 jaar handgemaakt en milieuvriendelijk educatief speelgoed, lesmateriaal en kindermeubilair. Zij vinden dat de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen ook buiten school op een leuke en plezierige manier moet gebeuren. Daarom zijn hun producten zo ontworpen dat kinderen vaardigheden zoals redeneren en kritisch denken kunnen leren en een zelflerende houding kunnen ontwikkelen. Hun speelgoed bevordert ook het milieubewustzijn voor jonge geesten omdat het hen verbindt met de natuur en een nieuwsgierigheid kan opwekken naar alles wat natuurlijk en mooi is.

Het ontwerpteam bestaat uit kunstenaars, docenten, ingenieurs en industrieel ontwerpers. Allen delen de passie om speelgoed te maken voor kinderen om al spelend te leren. De verschillende expertises en ervaringen helpen om de educatieve waarde van speelgoed, plezier en kinderfantasie te combineren met hoogwaardig houtontwerp.

Elk product heeft zijn eigen unieke uitstraling en charme omdat het handgemaakt is door ambachtslieden met natuurlijk plantagehout. Om kleurrijke producten te maken gebruiken ze voedselkleurstof en het speelgoed wordt natuurlijk afgewerkt met lijnolie of bijenwas.

REWOODO 🇩🇪

Rewoodo is een Duits merk van papa Klaus en zoon Alex dat samenwerkt met werkplaatsen voor mensen met een handicap. Zij produceren uniek houten speelgoed, zowel modern als klassiek speelgoed volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Hun doel is om iets terug te doen voor het milieu en de plastic rage tegen te gaan met duurzame producten. Rewoodo wil ons helpen realiseren dat we de natuur moeten helpen zichzelf te rehabiliteren.

Voor hun is de grondstof hout veel meer dan een middel om een doel te bereiken, zij vinden dat bijna elk product gemaakt van plastic net zo goed of beter van hout kan zijn. Hout is een grondstof die zacht en tegelijkertijd sterk is, die warmte opslaat en warmte kan geven. Een grondstof die in de loop der jaren naar de achtergrond is verdwenen, maar zonder welke veel niet zou bestaan. Rewoodo wil iets terugdoen voor de wereld en harten veroveren met innovatieve producten. 

De producten van Rewoodo zijn gemaakt van massief beukenhout uit duurzaam beheerde lokale bossen en worden afgewerkt met walnootolie

STOCKMAR 🇩🇪 

Stockmar is een Duits merk dat al 100 jaar staat voor het hoogste kaliber kunstbenodigdheden. Hans Stockmar richte in 1922 dit merk op. Het levendige maar harmonieuze kleurenpalet van Stockmar is geïnspireerd op het beroemde kleurenwiel van Johann Wolfgang von Goethe. Met hun kleurenpalet willen ze beroep doen op alle zintuigen. Ze maken gebruik van geselecteerde grondstoffen die op een evenwichtige en ingetogen manier verwerkt worden. Hun producten vormen geen gevaar voor de gezondheid van mens, dier of milieu, zij gaan zelfs verder dat de wettelijke veiligheidseisen. Verder werkt Stockmar niet op basis van winst en groei, maar wel met de ambitie om hun doelen te bereiken op gebied van humane ontwikkeling. Daarom wordt de winst van Stockmar gebruikt op een manier die de samenleving ten goed komt. Voor economische, sociale en educatieve duurzaamheid. 

Bijenwas is zonder twijfel het krachtigste bestanddeel van Stockmar producten. Bijen zijn dus hun belangrijkste leverancier, om deze reden ondersteunen ze de bijenteelt omdat zij erkennen dat deze gevoelige wezentjes onmisbaar zijn voor ons eco-systeem. Ze behandelen ze met respect door dit motto te volgen: 'as much as required, as little as necessary'.

TARNAWA TOYS 🇵🇱 

Tarnawa Toys is een Pools merk dat al bestaat sinds 1934. Het is een echt familiebedrijf dat al vier generaties lang prachtig speelgoed maakt. Zij weten van jongs af aan ieder kind gelukkig te maken omdat zij al meer dan 80 jaar speelgoed ontwikkelen en produceren. Zij maken hoogwaardig houten speelgoed dat niet alleen solide, maar ook veilig is. Kennis, ervaring, passie en betrokkenheid geven ze door van generatie op generatie en dat zie je en voel je aan hun speelgoed. Hun speelgoed is handgemaakt van duurzaam beheerd natuurlijk hout en vrij van schadelijke stoffen. 

De producten die wij aan boord hebben van Tarnawa Toys zijn allemaal gemaakt van hardhout uit FSC-gecertificeerde bossen, wordt handgeschilderd met ecologische verf en afgewerkt met een veilige niet-giftige vernis. Het speelgoed is biologisch en vrij van schadelijke stoffen. 

TAYLORED TOYS 🇺🇸

Taylored Toys is het Amerikaanse merk van mama Rebecca Taylor. Zij was op zoek naar speelgoed dat haar twee kinderen effectief een tijdje zelfstandig liet spelen zodat zij een warme koffie kon drinken. Sinds ze de overstap naar Open Ended Play maakte heeft ze een enorm verschil opgemerkt in de manier waarop haar kinderen spelen. Ze zijn sindsdien zoveel onafhankelijker en hun creativiteit lijkt te zijn geëxplodeerd. Rebecca was zo geïnspireerd dat ze haar eigen bedrijf begon in de zoektocht naar kwaliteitsvol speelgoed en cadeaus. Rebecca maakt prachtige massief berkenhouten kunstwerken, die zij met de hand bewerkt en voorziet van een kleurtje of afwerking. Van uitgebreide sets sensorische tools tot Loose Parts zoals bomen en paddenstoelen.

THE WINDING ROAD 🇺🇸

The Winding Road werd opgericht door Marla en is gevestigd in Chicago. Zij neemt je graag mee op haar Fair Trade reizen naar ontwikkelingslanden om handgemaakte en unieke items te ontdekken. Marla is toegewijd aan ambachtslieden die milieuvriendelijke materialen gebruiken waarmee ze eerlijk handelt om hun levensstandaard te helpen verbeteren. Zij is lid van de Chicago Fair Trade, dit is meteen ook de grootste coalitie in de VS. De missie van CFT is om het bewustzijn te vergroten en steun op te bouwen voor eerlijke handel en zijn principes van ecologische duurzaamheid, ethische productie, eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden.

Aan boord van 't Speelschip vindt je prachtige handgemaakte vilten dieren en accessoires zoals natuurelementen, balletjes etc. verwerkt in onze Sensorische Themakits. Deze vilten producten zijn stuk voor stuk handgemaakt met 100% organische wol door ongeveer 200 vrouwelijke ambachtslieden in Nepal. Deze organisatie wordt geleidt door een jong echtpaar in Kathmandu. Marla gebruikt een deel van haar winst om de studies van drie kinderen in het dorp te betalen.

WILDEBRAS 🇳🇱

Wildebras is het Nederlandse merk van mama Anniek dat is ontstaan uit liefde voor spelen. Haar doel is andere ouders inspireren om de fantasie van kinderen te prikkelen, te laten groeien en te koesteren. For the love of childhood magic! Buiten haar webshop deelt zij ook toffe downloads en originele speel(goed)tips. Zij schrijft in haar blog over knutselen met de natuur, buiten spelen, open einde speelgoed, sensorisch spelen en meer. 

Anniek ontwikkelt en tekent zelf kaarten over de wonderen der natuur en andere leerrijke onderwerpen. Deze worden gedrukt op stevig papier wat gemaakt wordt van gerecycleerd landbouwafval. Zij hoopt met haar kaarten een stukje creatief en leerzaam spel bij kinderen te brengen.

WODIBOW 🇪🇸

Wodibow (I Feel Wood) is een klein Spaans houten speelgoedbedrijf met kwaliteitsvolle en milieuvriendelijk producten. Pablo Saracho is de oprichter en hoofdontwerper en in zijn speelgoed speelt verbeelding de hoofdrol. Zij streven ernaar om didactisch speelgoed te maken waarmee kinderen zich nooit vervelen. Wodibow heeft al heel wat internationale prijzen kunnen binnenslepen met hun innovatieve ontwerpen waaronder meerdere IDA's, RED DOT's en DESIGN AWARD's. Hun speelgoed wordt gemaakt van massief beukenhout en bevat 100% natuurlijke ingrediënten.


WUDIMALS 🇬🇧

Wudimals is een duurzaam merk van het Verenigd Koninkrijk dat realistische houten dieren met de hand maakt van duurzaam bebost lindenhout met het FSC-keurmerk. Alle handgemaakte dieren worden ook met de hand geschilderd met niet-giftige verf op waterbasis. Wudimals is lid van One Percent for the Planet en doneert één procent van de wereldwijde omzet aan erkende doelen voor milieu- of sociale rechtvaardigheid. Zij zijn ook lid van Ecologi, waarbij alle koolstofemissies gecompenseerd worden voor het transport van goederen van fabriek naar magazijn en een boom geplant wordt voor elke bestelling die ze ontvangen. 

Omdat alle dieren met de hand zijn gesneden en met de hand zijn geschilderd, zijn ze elk uniek. Dit maakt deel uit van de schoonheid en waarde van Wudimals. 

The Good Toy Guide - een onafhankelijke organisatie die wordt beschouwd als de toonaangevende bron van deskundig, onafhankelijk advies over de ontwikkeling en het spel van kinderen - heeft Wudimals aanbevolen en citeerde: “fantastic for open-ended and imaginative play, which is the superfood of a healthy play diet. This is because it provides so many opportunities for children to build social skills, make sense of the world around them and develop language. As they play together and form a story, children have to negotiate roles, listen to others, use creativity and practice speech to communicate what is happening. The animals also feature beautiful detailing including ridges and curves which makes them very tactile and calming to touch. They proved very sturdy too, standing up to vigorous and messy play. It would be lovely to build up a collection of the figures over time to play with, that could then be handed down between family or friends.”

Alle producten dragen het Lion Mark voor veiligheid en kwaliteit en worden aanbevolen door de onafhankelijke Good Toy Guide.

Yellow Door

Ontdek het plezier van spelend leren met Yellew Door!

Sinds hun lancering in 2006 hebben ze met passie kwaliteitsproducten ontwikkeld om de ontwikkeling van kinderen al spelenderwijs te ondersteunen. Gevestigd in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en een assortiment vol met bekroonde, multi-sensorische speelschatten die zijn ontworpen om creatief, open en taalrijk spel te inspireren.

Hun speelschatten worden ontworpen door experten met een grondige kennis van de ontwikkeling van kinderen - opgedaan door jarenlange ervaring als gekwalificeerde leraren.

Yellow Door maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals steen en FSC duurzaam geproduceerd hout. Deze hoogwaardige materialen, gecombineerd met innovatieve productiemethoden, stellen hun in staat om unieke producten te creëren. Ze hechten veel waarde aan het milieu en blijven hard werken om afval, plastic en hun ecologische voetafdruk te verminderen en ze gebruiken waar mogelijk recycleerbare of duurzaam geproduceerde materialen. 

Elk product dat ze produceren is grondig getest om te voldoen aan de nieuwste Britse, Europese en Amerikaanse veiligheidsnormen voor speelgoed. U vindt geen lood, cadmium, ftalaten, BPA of andere vervelende ingrediënten in Yellow Door producten.